Vesti

Održana radionica o obradi podataka sa osnovama statistike i analizom narativa

05.07.2015.

Radionice o obradi podataka sa osnovama statistike i analizom narativa održane su od 01. do 03. jula u Beogradu za sve timove koji učestvuju u projektu „Nastavnici - refleksivni istraživači inkluzivne obrazovne prakse“.

Ove radionice organizovane su kako bi nastavnici istraživači bili dodatno osnaženi, ne samo da razumeju koncept, metodološke postavke akcionog istraživanja, različite tehnike za prikupljanje podataka i da umeju da realizuju istraživanja u konkretnim okolnostima, nego i da na valjan način obrade podatke i predstave istraživačke nalaze na različite načine.

Ovom prilikom, nastavnici istraživači su se podsetili opštih načela za obradu kvantitativnih i kvalitativnih podataka, osnova statisktike i analize narativa. Istraživački timovi su bili podeljeni u 3 grupe, po srodnosti svojih istraživanja.

Tokom radionice nastavnici istraživači su imali priliku da se osvrnu na tok svog istraživanja i podele sa kolegama iskustvo u njegovom sprovođenju do sad, a predstavnici Centra za obrazovne politike su svim timovima pružili podršku kako bi uspešno izašali na kraj sa izazovima koji su se javili u ovom procesu.

Povratak na vesti