Vesti

Druga projektna radionica održana u Beogradu

14.02.2017.

Druga projektna radionica, koja je okupila predstavnike svih nastavničkih timova koji u okviru projekta „Intervencije nastavnika zasnovane na nalazima istraživanja“ i saradnike Centra za obrazovne politike održana je u danas u Beogradu.

Ostatak vesti

Podrška lokalnim projektima za unapređenje inkluzivnog i inkterkulturalnog obrazovanja

20.11.2016.

Kroz projekat „Intervencije nastavnika zasnovane na nalazima istraživanja“ pet lokalnih projekata koji za cilj imaju unapređenje inkluzivnog i interkulturalnog obrazovanja dobilo je finansijsku i stručnu podršku Centra za obrazovne politike, u saradnji sa Fondacijom za otvoreno društvo Srbija.

Ostatak vesti

Započet projekat „Intervencije nastavnika zasnovane na nalazima istraživanja“

07.10.2016.

Uvodnom radionicom koja je održana u petak, 07. oktobra u Beogradu započet je projekat „Intervencije nastavnika zasnovane na nalazima istraživanja“. Projekat realizuje Centar za obrazovne politike u saradnji sa Fondacijom za otvoreno društvo, Srbija.

Ovaj projekat se nadovezuje na projekat „Nastavnici – refleksivni istraživači inkluzivne obrazovne prakse“ (2015/2016) kada su nastavnički timovi realizovali istraživanja u oblastima inkluzivnog i interkulturalnog obrazovanja i na osnovu dobijenih podataka osmislili predloge za intervencije koje će dovesti do unapređenja pitanja u lokalnoj sredini koje je istraživano.

Ostatak vesti

Konferencija „Nastavnici - refleksivni istraživači inkluzivne obrazovne prakse“

08.02.2016.

Završna konferencija projekta „Nastavnici - refleksivni istraživači inkluzivne obrazovne prakse (NARIP)“ održaće se u Beogradu, u sredu, 24. februara 2016. godine.

Ovaj događaj biće posvećen predstavljanju publikacije „Nastavnici - refleskivni istraživači inkluzivne obrazovne prakse“ sa nalazima 14 lokalnih istraživanja koje su tokom 2015. godine sproveli nastavnički timovi širom Srbije.

Konferencija će okupiti oko 100 učesnika – nastavnika, roditelja, predstavnika istraživačke zajednice i obrazovnih vlasti. Pored razmene iskustva i promocije resursa koji mogu doprineti unapređenju nastavne prakse i obrazovnog procesa, cilj događaja jeste promovisanje aktivne uloge prosvetnih radnika u razvoju nastavničke profesije.

Pored toga, ovom prilikom biće predstavljena publikacija „Liderstvo nastavnika: put ka transformisanju obrazovanja“, nastala na temeljima projekta Međunarodno nastavničko vođstvo (International Teacher Leadership) Univerziteta u Kembridžu.

Konferenciju organizuje Centar za obrazove politike (COP), uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija (FODS).

Održane lokalne promocije publikacije „Nastavnici - refleksivni istraživači inkluzivne
obrazovne prakse“

24.12.2015.

Tokom druge polovine decembra 2015. godine publikacija „Nastavnici - refleksivni istraživači inkluzivne obrazovne prakse“ predstavljena je u 11 gradova Srbije.
Promocije su održane u svakom mestu u kom su nastavnički timovi sproveli istraživanje: Aranđelovac, Bačka Palanka, Đurđevo, Kruševac, Leskovac, Ljig, Novi Sad, Požarevac, Subotica, Žabari, a organizovali su ih lokalni istraživački timovi u saradnji sa Centrom za obrazovne politike.

Ostatak vesti

Objavljena publikacija „Nastavnici - refleksivni istraživači inkluzivne obrazovne prakse“ sa rezultatima istraživanja 14 nastavničkih timova

16.12.2015.

Nakon godinu dana rada na projektu NARIP, objavljena je publikacija sa rezultatima istraživanja koja su 14 nastavničkih timova sproveli u svojim sredinama.

Ostatak vesti

Konkurs: Obrazovanje za 5+ (namenjen prosvetnim radnicima i roditeljima)

10.12.2015.

Fondacija za otvoreno društvo i UNICEF vas pozivaju da se prijavite na konkurs i učestvujete u radu klubova Partnerski za obrazovanje u vašoj lokalnoj zajednici da bismo zajedno pokrenuli promene u obrazovanju.

Ostatak vesti

Održana radionica o obradi podataka sa osnovama statistike i analizom narativa

05.07.2015.

Radionice o obradi podataka sa osnovama statistike i analizom narativa održane su od 01. do 03. jula u Beogradu za sve timove koji učestvuju u projektu „Nastavnici - refleksivni istraživači inkluzivne obrazovne prakse“.

Ostatak vesti

Predstavnici Centra za obrazovne politike u poseti timovima nastavnika istraživača

15.06.2015.

Tokom maja i juna, predstavnici Centra za obrazovne politike posetili su nastavnike istraživače u njihovim matičnim sredinima radi davanja povratne informacije na izrađene instrumente za prikupljanje podataka, dogovora oko uzorka i pažljive provere metodoloških postavki svakog od istraživanja, kako bi krajnji predlog za intervenciju bio što smisleniji i realističniji.

Ostatak vesti

Održana radionica o akcionom istraživanju, istraživačkim metodama i tehnikama

28.04.2015.

Tokom marta meseca u Beogradu su za lokalne timove nastavnika istraživača održane radionice za sprovođenje lokalnih istraživanja. Ukupno su održane tri jednodnevne radionice za po pet timova.

Ostatak vesti

Identifikovani učesnici u projektu „Nastavnici - refleksivni istraživači inkluzivne obrazovne prakse“

20.01.2015.

Tokom januara identifikovani su učesnici projekta „Nastavnici - refleskivni istraživači inkluzivne obrazovne prakse (NARIP)“ koji Centar za obrazovne politike sprovodi uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija. Projekat će biti realizovan u 11 različitih gradova u Srbiji, u saradnji sa 15 identifikovanih timova škola i nastavničkih udruženja.

Ostatak vesti

Novi projekat Centra za obrazovne politike „Nastavnici - refleksivni istraživači inkluzivne
obrazovne prakse“

03.12.2014.

Novi projekat Centra za obrazovne politike „Nastavnici - refleksivni istraživači inkluzivne obrazovne prakse (NARIP)“, koji se sprovodi od decembra 2014. godine, u fokusu ima osnaživanje kapaciteta nastavnika za sprovođenje akcionih radi unapređenja sopstvene prakse u oblasti inkluzivnog i interkulturalnog obrazovanja.

Ostatak vesti